Våra masterprogram vänder sig till sökande som har en designexamen på grundnivå och/eller yrkeserfarenhet och som vill ta nästa steget i sin karriär

Att studera design i Milano, designens världshuvudstad, är en fantastisk möjlighet. På Domus Academy kan du ta din masterexamen i produktdesign, urban- och arkitektonisk design, inrednings-, bostads-, eller business design.

I praktiska workshops med ledande designstudior och företag lär du dig genom att designa. Du kommer att skapa värdefulla yrkeskontakter och upptäcka hur du kan omvandla din ambition till framgång.

Kontakta oss

Design 2

Produktdesign

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet i produktdesign kombinerar tvärvetenskapliga studier av designtänkande med praktisk erfarenhet.

Du kommer att få möjlighet att arbeta i projekt med företag som ligger i framkant när det gäller produktdesign, teknik och affärsverksamhet. Du kommer att lära dig att analysera nuvarande branschriktningar, förutse framtida trender och utforska nya områden inom design, teknik, tillverkning och distribution.

Karriärmöjligheter: produktdesigner, industridesigner, förpackningsdesigner, produktingenjör, produktchef

 

Design 3

Inrednings- och bostadsdesign

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Inredningsdesignen tar djupt hänsyn till de typer av relationer, aktiviteter och vanor som ett rum kommer att stödja. I masterprogrammet i inrednings- och bostadsdesign kommer du att samarbeta med internationella kollegor och yrkesverksamma på företag i projekt som återuppfinner inrednings- och bostadsområdena. Med kulturella, sociala och praktiska frågor i åtanke kommer du att undersöka material, möbler, belysning och ny teknik när du planerar nya och innovativa utrymmen.

Karriärmöjligheter: Inredningsdesigner, utställningsdesigner, ljusdesigner, designer för bostäder, planerare av utrymmen

 

Design 4

Urban vision & arkitekturdesign

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet i Urban vision & arkitektonisk design erbjuder nya tekniker för att undersöka de metoder, verktyg och ämnen som definierar samtida stads- och arkitekturprojekt. I det här programmet kommer du att studera designbaserade strategier för att omvandla städer och förnya storstadsområden.

Med hänsyn till faktorer som miljö, social rättvisa och ekonomisk bärkraft kommer du att utforma koncept för privata och offentliga rum och samarbeta i projekt som definierar en bättre urban framtid.

Karriärmöjligheter: arkitekt, arkitektassistent, stadsplanerare, stadsplanerare, projektforskare, projektledare, landskapsarkitekt, landskapsarkitekt

 

Design 5

Business Design

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

På masterprogrammet i Business Design lär du dig att tillämpa designkultur och designtänkande på ett brett spektrum av affärsmodeller, från nystartade företag till etablerade företag. Du kommer att tillämpa designdrivna projektledningsstrategier när du övar dig i att utarbeta planer för affärsutveckling, varumärkesbyggande, marknadsföring och kommunikation för ett helt företag samt för specifika produktlinjer och nya satsningar.

Karriärmöjligheter: Strateger för varumärke och kommunikation, entreprenör, produktchef, projektledare, företagskonsult, innovationsledare, chef för affärsutveckling.

 

Design 6

Luxury Brand Management

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

I programmet Master’s in Luxury Brand Management får du lära dig hur man hjälper lyxvarumärken att utveckla meningsfulla värderingar, kraftfulla budskap och minnesvärda kundupplevelser. Du kommer att analysera kundernas individuella och sociala beteende och tillämpa dina insikter när du planerar nya produkter för en lyxkollektion, skapar modeartiklar eller utformar övertygande utställningar av lyxvaror.

Karriärmöjligheter: chef för ett lyxvarumärke, produktchef, marknadsföringsdirektör, influencer, direktör för digital kommunikation, kommunikations- och PR-chef, konsult för varumärke och marknadsföring, utställningsdesigner, arrangör av modevisning.

 

Kontakta oss för studievägledning

Studenterna kan ansöka till det akademiska magisterprogrammet, som ackrediteras av det italienska utbildningsministeriet, eller till magisterexamen med en internationell brittisk validering.