Varför studera i Italien och välja NABA? 2

 

En svensk student berättar om sina studier på NABA.

Varför välja NABA?

  • För att studera i Milano och Rom, de internationella huvudstäderna för kultur, mode, konst och design;
  • För att samarbeta med intressanta företag och institutioner i projekt, praktik och för att dra nytta av många spännande möjligheter och synergieffekter;
  • För att få ett tvärvetenskapligt, globalt och experimentellt förhållningssätt;
  • Att lära sig av prestigefyllda fakultetsmedlemmar och internationellt erkända yrkesverksamma;
  • Att delta i program på engelska (eller italienska) och erhålla en examen som är juridiskt erkänd av det italienska ministeriet för universitet och forskning (MUR) och på internationell nivå;
  • Att studera vid en institution som har fått flera utmärkelser och är globalt rankad till bästa italienska akademin och bland de 100 bästa i världen inom konst och design enligt QS World University Rankings® per ämne, och som har valts ut bland de ledande design- och modeskolorna av DOMUS Magazine och FRAME Publishers.

 

Specifikt för svenska studenter

  • En stor del av upplevelsen av att studera utomlands i Italien är livet utanför skolan. Träffa nya vänner från alla världens hörn och dela erfarenheter med människor från olika kulturer – ett internationellt äventyr, helt enkelt. Upplevelser man tar med sig för livet, och grunden till en global karriär.
  • Skolan har en avdelning som hjälper utlandsstudenter att hitta bostad.
  • Du kan finansiera dina utlandsstudier på NABA med svenskt studielån från CSN.

 

Goda karriärvägar & välkända samarbetspartners

Varför studera i Italien och välja NABA? 3

Kontakta mig för vägledning

 

Kort historik

NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, grundades 1980 och är Italiens största privata konstakademi med campus i Milano och Rom. Sedan 1981 är NABA juridiskt erkänd av systemet för högre utbildning i konst och musik (AFAM, Alta Formazione Artistica e Musicale), som regleras av ministeriet för universitet och forskning (MUR).

NABA har genom åren mottagit mängder av priser och utmärkelser, samt ackrediteringar och internationellt erkännande. Länk till skolans internationella webbsida: naba.it

 

Campus

Milano

Rom

 

Designstudier.se

Designstudier.se är auktoriserade representanter för NABA i Sverige, och har lång erfarenhet av dedikerad och professionell studievägledning både i Sverige och globalt.

Våra erfarna studievägledare hjälper dig med kurser och program, samt ger dig stöd hela vägen ner till Italien. Tveka inte att höra av dig med frågor och funderingar!

Emaila oss: info@designstudier.se