Våra program inom modedesign ger framtidens designers en samtida och innovativ utbildning, i nära samarbete med det italienska modesystemet

Genom att fokusera på teoretiska ämnen och projekt får studenterna de verktyg och den kunskap de behöver för att utveckla sina talanger, och inse att man kan använda mode för att uttrycka de mest originella och moderna idéer.

 

Lärarna är erfarna inom branschen och ledande personer inom mode och kreativitet och hjälper studenterna att utveckla sina färdigheter. Vilket gör att studenterna får bra hjälp med att definiera tydliga personliga och professionella identiteter, skapa egna mönster och experimentera med nya tekniker.

Passion, nyfikenhet och hängivenhet är de viktigaste faktorerna för att lyckas inom modedesign.

Kontakta oss för vägledning

Stidera Modedesign, Bachelor of Arts, 3 år, Milano & Rom

Modedesign

Kandidatutbildning, 3 år, Milano & Rom. Språk: engelska.

Med ett kreativt och praktiskt tillvägagångssätt hjälper kandidatutbildningen studenterna att upptäcka och utveckla sina förmågor och talanger. Under ledning av yrkesverksamma lärare och genom samarbeten med företag och institutioner med anknytning till Milano och Rom ger utbildningen stora möjligheter. Programmet är ett oavbrutet experiment av idéer tack vare samspelet mellan de olika inriktningarna – modedesign, styling och kommunikation samt modedesign management.

Under kandidatutbildningen kommer studenterna att ha möjlighet att:

 • lära sig de verktyg och den designmetod som är specifik för en modedesigner
 • förbättra sina färdigheter för att analysera och utveckla koncept och idéer, som senare kommer att användas i komplexa projekt, och hantera alla steg i design- och tillverkningsfasen.
 • dela med sig av yrkeserfarenheter i team och utforska nya scenarier inom modesystemet för att uppnå en ny typ av entreprenörskap.
Karriärmöjligheter: Modedesigner, textildesigner, designer av accessoarer, kostymdesigner, product manager, art director, stylist, web kommunikatör, designer för hållbart mode, inköpare inom mode, brand manager, Image consultant, Sustainable supply chain manager, Independent designer.

Studera 1 år på NABA – Certifikat i Modedesign

NABA:s 1:års program riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABA:s campus i Milano eller Rom tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen i modedesign och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?

Studera modedesign, Master, 3 år, Milano & Rom, NABA

Modedesign

Master, 3 år, Milano & Rom. Språk: engelska.

Vi utbildar studenter att hantera kreativa processer inom modedesign, från utveckling till prototyper. Innovativt och hållbart arbete, samt det kulturella innehållet gör det möjligt för studenterna att förstå de delar av modets språk som rör skapandet av klädkollektioner. Våra föreläsare, som alla är yrkesverksamma inom branschen, vägleder studenterna i sökandet efter sin egen vision som kommer att uttryckas i en mycket personlig portfolio.

Under mastersutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att:

 • utvärdera modefenomenet som ett tydligt visuellt språk, med självmedvetenhet när det gäller färdigheter och stil, tolka och översätta idéer till högkvalitativa projekt.
 • använda komplexa metoder för att visa sin förmåga att skapa välformulerade lösningar för många olika projekt, från forskning och analys till designprocessen och dess representation och kommunikation.
 • professionellt genomföra och leda alla produktionsfaser och samtidigt visa att man är bekant med ett stort antal tillämpningar, kunskaper och färdigheter.

Studera Textildesign, Master, 2 år, Milano, NABA

Textildesign

Master, 2 år, Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet syftar till att utveckla professionella personer som kan hantera de kreativa processer som är förknippade med textildesign för mode, från vävda till stickade tyger, inklusive innovation, hållbarhet och designtänkande.

Programmet, som stöds av starka förbindelser med den italienska produktionssektorn, erbjuder teoretiska, tekniska och experimentella lektioner som tillämpas på projekt och ger studenterna djupgående kunskaper om textildisciplinen och dess uttryck inom mode- och konstindustrin.

Under mastersutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att:

 • utvärdera modefenomenet som ett visuellt språk, med självmedvetenhet när det gäller färdigheter och stil, tolka och översätta idéer till högkvalitativa projekt.
 • använda komplexa metoder för att visa sin förmåga att skapa välformulerade lösningar för många olika projekt, från forskning och analys till designprocessen och dess representation och kommunikation, samtidigt som de visar att de är bekanta med ett stort antal tillämpningar, kunskaper och färdigheter.
 • lära sig ett integrerat förhållningssätt till textilvärlden, med rötter i den italienska designkulturen, och utforska värderingar och behov hos en ny, global mänsklighet samt dess hållbara förhållande till natur och miljö.

Modedesign 2

Fashion Digital Marketing

Master, 1 år, Milano. Språk engelska.

Denna mastersutbildning är ett intensivt program som analyserar utvecklingen av modebranschen när det gäller marknadsföring, kommunikation och kultur. Med syftet att förbereda studenterna för att jobba inom digital marknadsföring samt skapa specifikt innehåll och strategier för mode- och livsstilsmärken. Genom teoretiska och projektbaserade kurser om digital teknik, verktyg och medier där föreläsningar kompletteras med seminarier och workshops, kan studenterna utveckla ett självständigt, innovativt och hållbart tillvägagångssätt.

Under Academic Master kommer studenterna att få möjlighet att:

 • Att förstå innehållet, de uttrycksfulla språken och verktygen som ligger till grund för digital marknadsföring inom modebranschen och livsstilssektorn.
 • Att få kompetens att utforma, planera och genomföra strategier för mode och digitala system.
 • Att utveckla studentens kompetens att hantera olika situationer självständigt eller genom teamwork, samt utveckla deras förmåga att interagera med yrkesverksamma personer.

Modedesign 3

Fashion and costume design

Master, 2 år, Rom. Språk: engelska

Karriärmöjligheter: costume designer, fashion designer, independent designer, creative director, stylist, trend forecaster

Den här mastersutbildningen i mode- och kostymdesign ger studenten den kompetensen den behöver för att hantera experimentella, workshop-baserade och kulturella design projekt som hör ihop med mode- och kostymdesign. Under de två åren på NABA kommer studenterna lära sig om de olika delarna i mode- och kostymvärlden. Samt hur man tar med sig den kunskapen in i skapandet av en klädkollektion och därifrån till haute couture, scenkläder och kostymdesign.

Under denna mastersutbildning kommer studenterna ha möjlighet att:

 • Analysera praktisk, teoretisk och konstnärlig information kopplad till mode- och kostymdesign
 • Använda sig av komplexa metoder för att skapa tydliga lösningar och mångsidiga projekt för att skapa klädkollektioner som är särskilt inriktade på haute couture och kläder för scenkonst
 • Utveckla en hög nivå av professionalism, med stöd av en stark entreprenörsförmåga, kreativitet, motivation, självständighet och kommunikationsförmåga
Jag vill veta mer