Modedesign & accessoarer

Fashion Design & Accessories

Studera modedesign & accessoarer i Italien

Kvalificera dig i de senaste teknikerna för design av mode och accessoarer (väskor, skor m.m) och öka dina karriärmöjligheter. Denna kandidatutbildning, som omfattar design av kläder och accessoarer, uppmuntrar till individuell stil och kreativitet och ger studenten chansen att bli en mångkunnig modedesigner.

Studenterna börjar med att studera begreppet konfektion, och går sedan vidare genom alla stadier av designprocessen, inklusive handskissning, modeillustration och digital design, mönstertillverkning, mönsterklippning och konstruktion, ända fram till det färdiga plagget eller den färdiga produkten.

Med fokus på dam- och herrklädesindustrin undersöker varje kurs också de inneboende mervärdena och egenskaperna hos ett tillbehörsplagg eller en produkt, och förstår hur man utformar produkter som skapar begär. Under utbildningen uppmuntras studenterna att experimentera med nya material och ny teknik, till exempel genom att förhandla om användningen av flamboyanta kombinationer av tyger, förnybara och hållbara resurser, 3D-utskrift eller experimentella skärningstekniker, samt genom att utvärdera tygförsköning och detaljer som gör ”skillnaden” för en vinnande kollektion.

Forskning om modehistoria och -kultur och historiska referenser inom konst och klädsel ökar det kreativa tänkandet ytterligare, medan kommunikationsfärdigheter ger ett professionellt tillvägagångssätt vid förhandling och presentation av slutgiltiga designidéer för företag och nya kunder.

I slutet av utbildningen kommer utvalda studenter att delta i ett avslutande examenstillfälle eller en modevisning där kollektioner eller portföljer presenteras för en branschpublik – en unik upplevelse som öppnar upp karriärmöjligheter för nätverkande inom branschen.

Fokus

  • Teckning och illustration av mode (2D, 3D)
  • Prototyper (studio och verkstad), mönsterklippning, maquette.
  • Visuell kommunikation och yrkesmässig presentation.
  • Digital design och 3D-utskrift
  • Studier av tyger och material.
  • Professionell designportfölj och kollektion
  • Marknadsföring och modebranschen
  • Analys och strategier för modernt mode
  • Lyxvarumärkenas historia och arv
Karriärmöjligheter: modedesigner, designer av accessoarer, modeillustratör, produktchef, trendspanare/coolhunter
Vill du veta mer?

Dags att söka till vårterminen 2024

Vi har ett brett utbud av program som startar i februari.

Om du vill ha mer information är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig vidare.

Jag vill veta mer