Fashion Business

Att starta ett nytt företag och utveckla nya kommersiella idéer är vad alla toppchefer upplever någon gång under sin karriär. Med en solid grund inom tre huvudområden: modebranschen, marknadsföring och kommunikation inom modebranschen samt modejuridik, är en professionellt planerad nystart ett säkert steg mot framgång.

Den här masterutbildningen syftar till att utbilda framtida chefer och ledare inom modebranschen, så att de kan förstå, analysera och driva de viktigaste delarna av ett nystartat mode- och lyxvarumärkesföretag.

Kontakta oss för mer info

Deltagarna på denna nivå har redan koll på vilken design de vill utveckla, vilka produkter eller kollektioner de vill lansera, eller helt enkelt var de ser att deras ledningsstyrka utvecklas inom branschen. Det här programmet stöder dessa nya satsningar med ett gediget affärssinne och viktiga planerings- och marknadsföringsmetoder som är nödvändiga för att utveckla en skalbar affärsmodell och för att säkerställa ett snabbt växande affärsföretag.

Genom att bygga upp kollektioner, produktionsmetoder, budgetering, marknadsföring och kommunikation lär sig deltagarna teoretiska, innovativa och framtidsinriktade praktiska metoder som syftar till att skapa, göra och lansera en produkt eller kollektion på den globala marknaden. De lär sig att bedöma begreppet kreativitet tillämpat på mode- och lyxprodukter och utvärdera hur företag hanterar produktdesign, tillverkningsprocesser, kommersialisering och marknadsföring.

Fokus

 • Ledarskap och strategier inom lyxvarumärken
 • E-commerce och omnichannel affärsmodeller
 • Lagar och budgetering inom ett modeföretag
 • Hållbar produktinnovation
 • Inköp
 • Marknadsföring

Inriktningar

Master inom mode & företagande ges med följande inriktningar:

 1. Ledning av mode- och lyxvarumärken
 2. Mode Omnihannel & E-handel
 3. Uppstart av modeföretag
 4. Produkthantering inom mode
 5. Modeinköp och merchandising
 6. Kommunikation och digitala medier för marknadsföring av mode
 7. Global master för yrkesverksamma inom lyxvarumärkesbranschen
 8. Mode & lyxvarumärkeshantering för hotell och besöksnäringen
 9. Smycken och produktmanagement
 10. Lyxhotell och hantering av kundupplevelser
 11. MBA i digital transformation och ledarskap för mode

Kariärmöjligheter: affärsansvarig för modebranschen, produktchef, entreprenör, projektledare, strategisk planerare, varumärkeschef, företagskonsult, inköpare, marknadsföringschef.

Vill du boka ett vägledningsmöte?