Mode, handel & entreprenörskap

Fashion Business & Entrepreneurship

Fashion business 3

Ettårig magisterexamen

Att starta ett nytt företag och utveckla nya kommersiella idéer är vad alla toppchefer upplever någon gång under sin karriär. Med en solid grund inom tre huvudområden: modebranschen, marknadsföring och kommunikation inom modebranschen samt modejuridik, är en professionellt planerad nystart ett säkert steg mot framgång.

Den här kursen på masternivå är utformad för att utbilda framtida chefer och ledare inom modebranschen så att de kan förstå, analysera och driva de viktigaste delarna av ett nystartat mode- och lyxvarumärkesföretag.

Deltagarna på denna nivå har redan koll på vilken design de vill utveckla, vilka produkter eller kollektioner de vill lansera, eller helt enkelt var de ser att deras ledningsstyrka utvecklas inom branschen. Det här programmet stöder dessa nya satsningar med ett gediget affärssinne och viktiga planerings- och marknadsföringsmetoder som är nödvändiga för att utveckla en skalbar affärsmodell och för att säkerställa ett snabbt växande affärsföretag.

Genom att bygga upp kollektioner, produktionsmetoder, budgetering, marknadsföring och kommunikation lär sig deltagarna teoretiska, innovativa och framtidsinriktade praktiska metoder som syftar till att skapa, göra och lansera en produkt eller kollektion på den globala marknaden. De lär sig att bedöma begreppet kreativitet tillämpat på mode- och lyxprodukter och utvärdera hur företag hanterar produktdesign, tillverkningsprocesser, kommersialisering och marknadsföring.

Inriktningar

Master inom mode & handel ges inom följande inriktningar:

  1. Fashion Business & Entrepreneurship / Fashion Start-Up
  2. Fashion Product Management
  3. Fashion Buying & Merchandising
  4. Fashion & Luxury Brand Management
  5. Fashion Omnichannel & E-Commerce
  6. Fashion Promotion, Communication & Digital Media
  7. Global Master for Luxury Business Professionals
Kariärmöjligheter: affärsansvarig för modebranschen, produktchef, entreprenör, projektledare, strategisk planerare, varumärkeschef, företagskonsult
Vill du boka ett vägledningsmöte?