Fashion Design

Dagens modedesigners är katalysatorer för kreativitet, de skapar nya trender och reagerar på konsumenternas krav, branschens utveckling och ny teknik, från den första designen till det färdiga plagget. Den här kandidatutbildningen, som främjar en originell stil, utbildar högkvalificerade designers för den engagerande modeindustrin.

Deltagarna lär sig att skapa kollektioner utifrån en noggrann analys av marknaden, trender, material och tyger samt att omsätta idéer och inspiration från alla former, koncept eller konst, eller helt enkelt från sina egna erfarenheter, och att framgångsrikt kombinera en personlig vision med industrins behov eller varumärkets designstrategier.

Istituto Marangonis kandidatprogram i modedesign går igenom viktiga aspekter av illustration och grafisk designteknik, inklusive studier av form, färg, mönsterkonstruktion och drapering samt en noggrann analys av tekniker för tillverkning av kläder. Research för kreativ och originell produktutveckling är centralt i utbildningen.

Kontakta oss för mer information

Studier i design av kulturarv och klädkultur ger de färdigheter som krävs för att göra en kritisk bedömning av ett varumärkes eller en kunds livsstil och arv, medan kommunikationsfärdigheter ger ett professionellt tillvägagångssätt vid förhandling och presentation av idéer till företag och nya kunder, tillsammans med en professionell portfölj av arbeten.

Under det sista året arbetar deltagarna som självständiga yrkesutövare, och med det ständiga stödet från ett fakultetsteam av branschexperter uppmuntras de att delta i internationella talangtävlingar under kursens gång. Vid ett avslutande examensarrangemang eller en modevisning presenteras kollektioner eller portföljer för en utvald publik bestående av ledande experter, journalister, bloggare, designers och headhunters – en unik upplevelse som öppnar upp för branschnätverk och karriärmöjligheter.

Kläddesign med många olika inriktningar i Milano, London och Paris. Istituto Marangoni.

Fokus

  • Teckning och illustration av mode (2D, 3D)
  • Tillskärning och konstruktion
  • Visuell kommunikation och professionella presentationsfärdigheter
  • Digital designteknik
  • Analys av tyger och material
  • Professionell designportfölj och slutlig kollektion
  • Marknadsföring och affärsmetoder inom branschen
  • Analys och strategier för samtida mode
  • Lyxhistoria och varumärkesarv
  • Metodik för design-research

Karriärmöjligheter: Modedesigner, modeillustratör, mönstertillverkare, trendspanare/coolhunter, kostymdesigner

Kontakta oss