Modedesign

Fashion Design

Studera modedesign i Milano, London, Paris eller Dubai. Istituto Marangoni.

Utveckla en individuell stil för att bygga en solid framtid inom modebranschen

Dagens modedesigners är katalysatorer för kreativitet, de skapar nya trender och reagerar på konsumenternas krav, branschens utveckling och ny teknik, från den första designen till det färdiga plagget. Den här heltidskursen, som främjar en originell stil, utbildar högkvalificerade designers för den engagerande modeindustrin.

Deltagarna lär sig att skapa kollektioner utifrån en noggrann analys av marknaden, trender, material och tyger samt att omsätta idéer och inspiration från alla former, koncept eller konst, eller helt enkelt från sina egna erfarenheter, och att framgångsrikt kombinera en personlig vision med industrins behov eller varumärkets designstrategier.

Istituto Marangonis kandidatprogram i modedesign går igenom viktiga aspekter av illustration och grafisk designteknik, inklusive studier av form, färg, mönsterkonstruktion och drapering samt en noggrann analys av tekniker för tillverkning av kläder.

Med en solid grund i branschen introduceras deltagarna till många aspekter av yrket, inte bara till principerna för varumärkesidentitet, positionering och marknadsföring, utan även till tolkning av konst och hantverk, produktion, detaljhandel, konsumentvanor och trender.

Research för kreativ och originell produktutveckling är centralt i utbildningen. Deltagarna uppmuntras att experimentera med nya tillvägagångssätt inom branschen som utvecklas i dag, bland annat genom att ta hänsyn till förnybara och hållbara resurser, innovativa material och ny teknik, bygga upp en individuell stil och främja kreativa och yrkesmässiga färdigheter.

Kläddesign med många olika inriktningar i Milano, London och Paris. Istituto Marangoni.

Studier i design av kulturarv och klädkultur ger de färdigheter som krävs för att göra en kritisk bedömning av ett varumärkes eller en kunds livsstil och arv, medan kommunikationsfärdigheter ger ett professionellt tillvägagångssätt vid förhandling och presentation av idéer till företag och nya kunder, tillsammans med en professionell portfölj av arbeten.

Under det sista året arbetar deltagarna som självständiga yrkesutövare, och med det ständiga stödet från ett fakultetsteam av branschexperter uppmuntras de att delta i internationella talangtävlingar under kursens gång. Vid ett avslutande examensarrangemang eller en modevisning presenteras kollektioner eller portföljer för en utvald publik bestående av ledande experter, journalister, bloggare, designers och headhunters – en unik upplevelse som öppnar upp för branschnätverk och karriärmöjligheter.

Fokus

 • Teckning och illustration av mode (2D, 3D)
 • Tillskärning och konstruktion
 • Visuell kommunikation och professionella presentationsfärdigheter
 • Digital designteknik
 • Analys av tyger och material
 • Professionell designportfölj och slutlig kollektion
 • Marknadsföring och affärsmetoder inom branschen
 • Analys och strategier för samtida mode
 • Lyxhistoria och varumärkesarv
 • Metodik för design-research

Inriktningar

Kandidatkursen ges med följande inriktningar:

 1. Fashion Design & Marketing
 2. Fashion Design & Accessories (Womenswear / Menswear)
 3. Sandwich Year
 4. Fashion Design & Accessories
 5. Fashion Design & Menswear
 6. Fashion Design & Womenswear

Erfarenhet från flera skolor

Istituto Marangoni Milano ger studenterna på den treåriga kandidatutbildningen möjlighet att få en internationell erfarenhet genom att gå det första året i Milano eller Florens och sedan fullfölja studierna (andra eller tredje året) vid skolorna i London eller Paris. Studenter som slutför programmen i Paris och London kommer att få en BA (Hons)-examen som valideras av Manchester Metropolitan University.

Karriärmöjligheter: Modedesigner, modeillustratör, mönstertillverkare, trendspanare/coolhunter, kostymdesigner
Kontakta oss