Vi vänder oss till studenter som vill komma in i modevärlden, och erbjuder en komplett utbildning med möjlighet att förvärva de kunskaper och färdigheter som krävs för att göra karriär inom det valda området

Dagens modedesigners är katalysatorer för kreativitet, de skapar nya trender och reagerar på konsumenternas krav, branschens utveckling och ny teknik, från den första designen till det färdiga plagget. Den här heltidskursen, som främjar en originell stil, utbildar högkvalificerade designers för den engagerande modeindustrin.

Deltagarna lär sig att skapa kollektioner utifrån en noggrann analys av marknaden, trender, material och tyger samt att omsätta idéer och inspiration från alla former, koncept eller konst, eller helt enkelt från sina egna erfarenheter, och att framgångsrikt kombinera en personlig vision med industrins behov eller varumärkets designstrategier.

Modedesign

Ettårsprogram, Kandidatutbildning, 3 år. Milano, Paris & London. Språk: engelska.

Denna kandidatutbildning kommer i tre olika inriktningar Fashion Design, Styling & Business.

Kursen går igenom viktiga aspekter av illustration och grafisk designteknik, inklusive studier av form, färg, mönsterkonstruktion och drapering samt en noggrann analys av tekniker för tillverkning av kläder. Med en solid grund i modesystemet introduceras deltagarna till många aspekter av branschen, inte bara till grundläggande principer som varumärkesidentitet, positionering och marknadsföring, utan även till tolkning av konst och hantverk inom mode, produktion, detaljhandel, konsumentvanor och trender.

Under det sista året arbetar deltagarna som självständiga yrkesutövare, och med det ständiga stödet från ett fakultetsteam av branschexperter uppmuntras de att delta i internationella modetalangtävlingar under kursens gång. Vid ett avslutande examensarrangemang eller en modevisning presenteras kollektioner eller portföljer för en utvald publik bestående av ledande modeexperter, journalister, bloggare, designers och headhunters – en unik upplevelse som öppnar upp för branschnätverk och karriärmöjligheter.

Inriktning

  • Teckning och illustration av mode (2D, 3D)
  • Tillskärning och konstruktion
  • Visuell kommunikation och professionella presentationsfärdigheter
  • Digital designteknik
  • Analys av tyger och material
  • Professionell designportfölj och slutlig kollektion
  • Marknadsföring och affärsmetoder inom modebranschen
  • Analys och strategier för modernt mode
  • Lyxhistoria och varumärkesarv
  • Metodik för designforskning

Erfarenhet från flera skolor

Istituto Marangoni Milano ger studenterna på den treåriga utbildningen i modedesign möjlighet att få en internationell erfarenhet genom att gå det första året i Milano eller Florens och sedan fullfölja studierna (andra eller tredje året) vid skolorna i London eller Paris. Studenter som slutför programmen i Paris och London kommer att få en BA (Hons)-examen som valideras av Manchester Metropolitan University.

Karriärmöjligheter: Modedesigner, modeillustratör, mönstertillverkare, trendspanare/coolhunter, kostymdesigner
Kontakta oss

Modedesign 2

Fashion design

Master of Arts, 1 år. Milano. Språk: Engelska.

Den här dynamiska kursen främjar deltagarnas designkreativitet, individuella stil och personliga visioner samtidigt som de reagerar på den snabba utvecklingen inom modebranschen genom en rad projektbaserade aktiviteter som återspeglar olika aspekter av branschpraxis. På detta sätt utmanas deltagarna att utveckla sitt tänkande om mode – vad det är och vad det kan bli – för att förverkliga sin fulla potential, samtidigt som de får avancerade färdigheter i modedesign och förberedelser för branschen. Deltagarna tar examen med en förståelse för sin unika identitet som formgivare och för sin ställning i modebranschen på grundval av marknadsinformation.

Modedesign 3

Fashion Styling, Creative Direction & Digital Content

Master of Arts, 1 år. Milano, Florens, Paris & London. Språk: Engelska.

Den här 9-månaderskursen utbildar deltagarna till att bli experter på visuell bild, med avancerad kompetensutveckling inom ämnen som: kunskaper om modestyling, digitala modeartiklar för både offline- och onlinemedier och sociala plattformar. Genom tekniska experiment, kulturellt innehåll och kreativ forskning analyserar kursen hur man kan spegla bildernas dynamik inom modetrendsystemet genom kommunikationskanaler som animation och videostämning.

Modedesign 4

Fashion Business & Entrepreneurship

Master of Arts, 1 år. Milano. Språk: Engelska.

Att starta ett nytt företag och utveckla nya kommersiella idéer är vad alla toppchefer upplever någon gång under sin karriär. Med en solid grund inom tre huvudområden: modebranschen, marknadsföring och kommunikation inom modebranschen samt modejuridik, är en professionellt planerad nystart ett säkert steg mot framgång.

Vill du boka ett vägledningsmöte?