Kurserna är utformade för deltagare som vill komma in i designvärlden och ger en komplett utbildning som ger studenterna möjlighet att förvärva de kunskaper och färdigheter som krävs för att göra karriär inom det valda området.

Dagens grafiska formgivare arbetar inte bara med tekniska bilder, de tar hänsyn till utseendet och känslan i formgivningen, de förstår det budskap som de måste förmedla och deras målgrupp; visuella formgivare har en 360° vy av den kreativa designprocessen. Våra utbildningar förmedlar visuell designkommunikation genom att arbeta med innovativa idéer inom grafisk design och nya medier för alla områden inom den kreativa industrin.

Visuell design

Kandidatutbildning, 3 år. Milano & London. Språk: engelska.

Deltagarna studerar en komplex blandning av tekniska designkunskaper som omfattar de viktigaste digitala programvarorna, teckning och designelement som typografi och bokstäver, färg, tryck, layoutkomposition och visuell hierarki, förpackningar och skyltar, och de tar även upp teorier om perception och gestaltning, samtida realiteter och sociokulturella scenarier, för att skapa meningsfull design i en teknologisk och emotionellt laddad värld.

De lär sig att kommunicera genom visuellt språk och berättande, inklusive video och nya medier (webbdesign, blogg, sociala plattformar), med fokus på visuell kommunikation som en strategisk hävstång; skapa ett nytt tillvägagångssätt för varumärkesidentitet, sekventiell bildframställning i reklam eller innovativa idéer inom förlagsverksamhet och nättidningar.

Genom att studera marknadsföringsstrategier, kommunikationsmetodik, kulturell antropologi och medieteknik lär sig deltagarna att ge ett företag, en produkt eller en tjänst en balanserad och funktionell röst, genom att tillämpa kreativa lösningar på marknadsföringskoncept för att sälja eller främja produkter eller idéer genom design.

Inriktning

  • Hantera publicerings- och redaktionella projekt.
  • Utställningsdesign (scen, detaljhandel, företagsinteriör, konstarrangemang).
  • Visuell identitet och varumärke (logotyp, företagsdesign, skyltning).
  • Utformning av gränssnitt för e-butik, onlineplattformar och sociala medier.
  • Fotografering och konstnärlig inriktning
  • Kommunikation, publicering och teknik för varumärken
  • Grafisk layout och art direction för webbplatser och digitala tillämpningar.
  • Skapande och bildutveckling, forskning och redigering.
  • Infografik
  • Professionell designportfölj och presentationsförmåga

 

Grafisk design 2

Digital Art Direction

Master of Arts, 1 år. Milano. Språk: engelska.

Syftet med masterprogrammet i Digital Ar Direction är att utbilda en ny yrkesperson: den så kallade ”nexter”. En Nexter är både en digital art director och en kommunikationsstrateg som kan utforma och leda relevanta integrerade kommunikationsprojekt. De är experter på design för digital kommunikation och är väl förtrogna med nya medier, framväxande teknik och de senaste trenderna. Nexters representerar en god förbindelse mellan kommunikations-, reklam- och varumärkesvärlden och byråer som specialiserat sig på användning av digitala medier. Masterprogrammet i digital art direction utvecklas i samarbete med McCann Worldgroup Italien.

 

Grafisk design 3

Digital Design for Immersive Experiences

Master of Arts, 1 år. Milano. Språk: engelska.

Deltagarna kommer att uppmuntras att anlägga ett både strategiskt och kreativt perspektiv på XR:s många olika tillämpningar och att utforma uppslukande sensoriska installationer som förstärks av generativt multimedieinnehåll, digitala konstutställningar, projektionskartläggning av målningar, ljus, animerad grafik och musik.

I ett föränderligt tekniskt landskap, som domineras av de nya medierna och virtualiseringen av allting, sammanstrålar tre centrala aspekter av design mer och mer: de fantastiska kreativa möjligheter som uppslukande teknik ger (t.ex. sakernas Internet, förstärkt verklighet, virtuell verklighet, eXtended Reality, artificiell intelligens, videospel), behovet av att förbättra den mänskliga uppfattningen och kopplingen mellan fysiska miljöer och digitala världar.

Kontakta oss