Textile design

Detta tvååriga masterprogram i textildesign på NABA syftar till att utveckla professionella personer som kan hantera de kreativa processer som är förknippade med textildesign för mode. Från vävda till stickade tyger, inklusive innovation, hållbarhet och designtänkande.

Programmet, som har starka band till den italienska produktionssektorn, erbjuder teoretiska, tekniska och experimentella lektioner som tillämpas på projekt och ger studenterna djupgående kunskaper om textildisciplinen och dess uttryck inom mode- och konstindustrin.

Fokus

  • Utvärdera modefenomenet som ett visuellt språk, med självmedvetenhet när det gäller färdigheter och stil, tolka och översätta idéer till högkvalitativa projekt.
  • Använda komplexa metoder för att visa sin förmåga att skapa välformulerade lösningar för många olika projekt, från research och analys till designprocessen och dess representation och kommunikation, samtidigt som de visar att de är bekanta med ett stort antal tillämpningar, kunskaper och färdigheter.
  • Lära sig ett integrerat förhållningssätt till textilvärlden, med rötter i den italienska designkulturen, och utforska värderingar och behov hos en ny, global mänsklighet samt dess hållbara förhållande till natur och miljö.

Karriärmöjligheter: textildesigner, designer av stickade material, textilutvecklare, varumärkeschef, kreativ chef, merchandiser, trendspanare, kostymdesigner, designer för hållbara textilier, fiber- och textilkonstnär.

Jag vill veta mer