Set design

Studenterna introduceras till den spännande världen av scenografi och kostymdesign för teater, media och live-evenemang.

Detta område har funnits med NABA sedan starten och tack vare den täta kontakten mellan skolan och teatrar har programmet utvecklats till en mötesplats för studenter och yrkesverksamma där de kan utbyta idéer och tankar.

Med de två inriktningarna på kandidatutbildningen, teater och opera samt media och event, får studenterna analysera många olika vinklar inom scenografi och kostymdesign för olika typer av föreställningar, som opera, teater, dans och utställningar. Men även uppsättningar till musikvideor, modevisningar, skyltfönster, reklam, foto och TV.

Fokus

  • Utforma och designa scenografi, kostymer och installationer.
  • Organisera projekt, budgetar och planeringar.
  • Arbeta i team med teaterns planerings- och regiavdelningar och med kuratorer för konst-, design- och modeevenemang.

Karriärmöjligheter: Scen och kostymdesign för opera, balett och prosa, musikaler, konserter, utställningar och evenemang, scenografi för musikvideor, reklam, modevisningar och fotografering, samt kostymdesign för tv och film.

Vill du veta mer?

Scenografi 2

Specialisering: teater och opera

Specialiseringen teater och opera ger studenterna möjlighet att förvärva de grundläggande instrumenten för scenografi inom alla huvudområden inom showbusiness, genom att lära sig hur man närmar sig ett utrymme som ska struktureras och hur man analyserar de mest meningsfulla scenarierna i den samtida kulturproduktionen.

Genom ett teoretiskt såväl som ett praktiskt tillvägagångssätt gör det möjligt för studenterna att med medvetenhet genomföra ett helt utvecklat projekt för operor, teaterpjäser, baletter, musikaler och livekonserter. Framtida scenografer har också möjlighet att konfrontera de olika show business-verkligheterna och deras behov, liksom den samtida publikens efterfrågan.

Scenografi 3

Specialisering: media och event

Specialiseringen media och event riktar sig mot nya instrument och metoder för scenografi för konstnärliga framträdanden, utställningar, evenemang, musikvideor, modevisningar samt reklam, foto och TV.

Specialiseringen syftar till att göra det möjligt för studenterna att utveckla sina personliga projekt med en fullständig metodisk medvetenhet genom att behärska de kunskaper och färdigheter som krävs för att förstå och kontrollera alla steg i den samtida kulturproduktionen.

Första året ges också som ettårsprogram

NABAs ettårsprogram riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABAs campus i Milano tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA. Du kan också välja att läsa vidare.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?