Studenterna introduceras till den stora världen av scenografi och kostymdesign för showbusiness och live-evenemang.

Detta område har funnits med NABA sedan starten och är en mötesplats för studenter och yrkesverksamma, där de kan utbyta idéer och tankar.

 

Med de två inriktningarna på kandidatutbildningen (teater och opera samt media och events) analyserar studenterna på djupet alla discipliner inom scenografi och kostymdesign för föreställningar. Från opera till teaterpjäser, från dans till musikaler och konserter, och de konfronteras med nya typer av scenografi för konstnärliga föreställningar, utställningar, evenemang, musikvideor, modevisningar, skyltfönster, reklam, foto och TV.

Det kontinuerliga utbytet med internationella yrkesverksamma som arbetar på de viktigaste teatrarna, museerna och företagen gör det möjligt för studenterna att skaffa sig de nödvändiga teoretiska, tekniska och designmässiga verktygen för att analysera de viktigaste scenarierna i nutidens kulturproduktion och bygga upp sina egna innovativa designkunskaper som gör det möjligt för dem att möta yrkesvärlden.

Kontakta mig för vägledning

Studera scenografi, bachelor, i Milano, NABA

Scenografi

Bachelor, 3 år, Milano.
Språk: engelska.

Kandidatutbildningen följer studenterna i den komplexa verkligheten av scenografi genom studier av ämnen som rör design för teater, underhållning, evenemang och utställningar. Genom kurser, både teoretiska och praktiska, som fotografi, kostymdesign, ljusdesign och scenkonst, samt genom att delta i praktik hos ledande teatrar och företag inom området, får studenterna de färdigheter som krävs för att komma in i yrkesvärlden.

Under kandidatutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att:

  • utforma och designa scenografi, kostymer och installationer
  • organisera projekt, budgetar och planeringar
  • arbeta i team med teaterns planerings- och regiavdelningar och med kuratorer för konst-, design- och modeevenemang
Karriärmöjligheter: Opera, balett och kostym designer, musikal och konsert scenograf, utställnings- och event scenograf, musikvideo och reklam scenograf, modevisnings- och foto, tv och film scenograf och kostym designer.
Jag vill veta mer

Studera 1 år på NABA – Certifikat i Scenografi

NABA:s 1:års program riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABA:s campus i Milano eller Rom tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen i scenografi och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?