Scenografi

Studenterna introduceras till den spännande världen av scenografi och kostymdesign för teater, media och live-evenemang

Detta område har funnits med NABA sedan starten och med den täta kontakten mellan skola och teatrar har det utvecklats till en mötesplats för studenter och yrkesverksamma, där de kan utbyta idéer och tankar.

Skola för scenografi, och kostymdesign för teater, media och live-evenemang

Med de två inriktningarna på kandidatutbildningen (teater och opera samt media och event) får studenterna analysera många olika vinklar inom scenografi och kostymdesign för olika typer av föreställningar. Från opera till teaterpjäser, från dans till musikaler och konserter. Studenterna konfronteras och arbetar med flera typer av scenografi för konstnärliga föreställningar, utställningar, evenemang, musikvideor, modevisningar, skyltfönster, reklam, foto och TV.

Utbildningen ger studenterna verktygen för att analysera nutidens kulturproduktioner och gör det möjligt för dem att bygga upp sina egna designkunskaper. Det kontinuerliga utbytet med internationella yrkesverksamma på teatrar, museer och företag gör det möjligt för studenterna att skaffa sig nödvändiga teoretiska, tekniska och designmässiga verktyg för att vara redo att kliva in i yrkeslivet.

Kontakta mig för vägledning

Studera scenografi, bachelor, i Milano, NABA

Kandidatutbildningen följer studenterna i den komplexa verkligheten av scenografi genom studier av ämnen som rör design för teater, TV, underhållning, evenemang och utställningar. Genom teoretiska och praktiska kurser som fotografi, kostymdesign, ljusdesign och scenkonst. Samt genom att delta i workshops med ledande teatrar och företag inom området får studenterna de färdigheter som krävs för att komma in i yrkesvärlden.

Fokus

  • Utforma och designa scenografi, kostymer och installationer.
  • Organisera projekt, budgetar och planeringar.
  • Arbeta i team med teaterns planerings- och regiavdelningar och med kuratorer för konst-, design- och modeevenemang.
Karriärmöjligheter: Scenografi och kostymdesign för opera, balett och prosa, scenografi för musikaler och konserter, scenografi för utställningar och evenemang, scenografi för musikvideor och reklam, scenografi för modevisning och fotografering, scenografi och kostymdesign för tv och film.

Första året ges också som ettårsprogram – certifikat i scenografi

NABAs ettårsprogram riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABAs campus i Milano eller Rom tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen i scenografi och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA. Du kan också välja att läsa vidare.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?