Photography and Visual Design

Denna ettåriga masterutbildning har som målsättning att utbilda nytänkande yrkesverksamma fotografer, curatorer och redaktörer redo att ta steget in i den samtida fotografins värld.

Genom teoretiska kurser och föreläsningar, praktiska workshops, projekt, guidade studiebesök och en praktikperiod finslipar studenterna sina färdigheter och utvecklar metoder för att hantera den italienska och internationella fotovärlden och kommer i direkt kontakt med arbetsmarknaden och etablerade personer i branschen.

Utbildningen består av två delar där den första perioden fokuserar på den fotografiska bildens samtida status och fotografiets historia och man senare går vidare i utbildningen mot en intensiv period med workshops och praktik.

Fokus

  • Skaffa sig gedigna historiska och kulturella kunskaper
  • Utveckla de tekniska och praktiska färdigheter som krävs för att lyckas på nationella och internationella marknader
  • Lära sig professionella metoder och presentationstekniker som kommer att vara användbara i arbetslivet

Karriärmöjligheter: Fotograf för reklam, mode, arkitektur och konst, curator, kulturoperatör, evenemangsansvarig för fotoutställningar, festivaler och mässor, fotoredaktör och bildkonsult för företag och förlag, specialist på fotoresearch och arkivarie för bildbanker och bildbyråer.

Kontakta oss