Nytt event - gränserna för design mellan robotteknik, rymdutforskning och virtuella världar 2

Vi är glada att kunna bjuda in dig till Noetic Design, det sista av de tre mötena inom programmet Sentient Horizons, som anordnas av Istituto Marangoni Milano – The School of Design, för att diskutera de nya gränserna för design mellan robotteknik, rymdutforskning och virtuella världar.

Hur kan produktens estetiska kultur tillämpas på robotobjektet för att undvika att hamna i ”uncanny valley”, det fenomen som gör att alltför realistiska animerade saker framstår som oroande?

För att främja en kvalitativ användarupplevelse av robotobjekt, som kommer att bli en allt större del av vårt dagliga liv, måste man utveckla en ny, originell estetik för produkter som paradoxalt nog kommer att behöva se mindre ut som människor för att väcka mer empatisk respons.

Detta är bara några av de teman som Odoardo Fioravanti – designer, Xavier Bellanca – Argotech, Federico Cabitza – dataingenjör, Emanuele Micheli – rektor för Genovas robotskola, tillsammans med NAU – Humanoid Robot, kommer att undersöka under det andra rundabordssamtalet om mötet mellan designvärlden och de nya tekniska gränserna, från robotik till artificiell intelligens till virtuella scenarier och utforskning av rymden, modererat av journalisten Laura Traldi.

Upptäck alla gäster och detaljer PÅ DENNA LÄNK.

Föredraget äger rum torsdag den 29 juni kl. 18.30 CET och vi ser fram emot att se dig ansluten till online-streamingen av evenemanget, direkt på vår Metaverse!

Klicka HÄR för att gå med och hitta alla detaljer i inbjudan nedan!