NABA deltar i den 16:e upplagan av den virtuella utställningen Nature Created by Design 2

NABA deltar i den 16:e upplagan av den virtuella utställningen Nature Created by Design. Som presenterades den 14 december och arrangeras av Indonesiska Institut Teknologi Bandung.

Den internationella utställningen, som varje år byter värdskola, har skapats för att förmedla hur aktuella miljöproblem och frågor i samband med ekologi och hållbarhet är centrala för konst- och designstudenterna. Syftet är att visa hur innovativ utveckling inom konst kan vara grundläggande för människans förhållande till ekosystemet, inte bara ur en kreativ synvinkel utan också för att aktivt bidra till att minska människans påverkan på jorden.

NABA deltar med fyra projekt som kretsar kring teman som ekologi och hållbarhet och som genomförts av studenterna på kandidatutbildningen i grafisk design. Deras 3D-modeller finns i initiativets virtuella galleri, här.

De projekt som valts ut för utställningen och som skapats under ledning av NABA:s lärare är ”Dafne e Apollo” av Marco Graziaplena, ”Una Favola Inquinata”, ett examensarbete av Elena Zecchin, ”The Ant” av Leon Accurso och ”Tartaruga Cosmica” av Wiliam Ray Fardetti.

 

Bild: från projektet ”Dafne e Apollo” av studenten Marco Graziaplena.