Modedesign

Fashion Design

Studera modedesign, Master, 3 år, Milano & Rom, NABA

Tvåårig masterexamen

Vi utbildar studenter att hantera kreativa processer inom modedesign, från utveckling till prototyper. Innovativt och hållbart arbete, samt det kulturella innehållet gör det möjligt för studenterna att förstå de delar av modets språk som rör skapandet av klädkollektioner. Våra föreläsare, som alla är yrkesverksamma inom branschen, vägleder studenterna i sökandet efter sin egen vision som kommer att uttryckas i en mycket personlig portfolio.

Fokus

  • utvärdera modefenomenet som ett tydligt visuellt språk, med självmedvetenhet när det gäller färdigheter och stil, tolka och översätta idéer till högkvalitativa projekt.
  • använda komplexa metoder för att visa sin förmåga att skapa välformulerade lösningar för många olika projekt, från research och analys till designprocessen och dess representation och kommunikation.
  • professionellt genomföra och leda alla produktionsfaser och samtidigt visa att man är bekant med ett stort antal tillämpningar, kunskaper och färdigheter.
Karriärmöjligheter:  modedesigner, innovativ modedesigner, hållbar modedesigner, direktör för varumärke, kreativ chef, merchandiser, visual merchandiser för mode, trendforskare och prognosmakare, bildkonsult, kostymdesigner
Kontakt