Mode och AI 2

Hur ser kreativitetens framtid ut i en värld som domineras av artificiell intelligens? Hur förhåller sig människan till tekniken? Och vad innebär det för en designer eller konstnär att bygga upp en igenkännbar identitet offline och online i en alltmer digitaliserad värld?

Detta är vad kreatörer, företag och experter inom tekniksektorn kommer att fråga sig vid den nya upplagan av Front Row, det årliga evenemanget som organiseras av Istituto Marangoni – The School of Fashion. Under Milano Fashion Week i februari öppnar samtalet sina dörrar för alla som drömmer om en framtid inom modebranschen.

Under detta tvådagars event kommer man att ta upp den nya teknikens inverkan på framtidens modekarriärer, utan att glömma bort människans roll och betydelsen av arv och traditioner.

Bland årets gäster finns bland annat kreativa Rick Dick, en AI-expert som har blivit känd på Instagram för sina ironiska kommentarer till de senaste couturevisningarna i Paris, Yoox, den berömda italienska marknadsplatsen för lyxvaror, Svetlana Yakunina, virtuell stylist och grundare av Honey, en digital modestudio som hjälper varumärken att ta sig in i Metaverse.

Andra gäster är Antonio Patruno, lärare för modedesign, som kommer att kommentera inspirationen bakom några av de mest intressanta lookerna under Milanos modevecka, och Hanan Besovic, modekommentator och författare till Instagramsidan @ideservecouture. Hon deltog redan i förra årets internationella panel och återkommer nu som moderator.

Front Row äger rum den 22 och 23 februari på Istituto Marangoni på 3, Piazza San Babila.

22 FEB · ANMÄL DIG HÄR
23 FEB · ANMÄL DIG HÄR