Louis Vuitton samarbetar med Istituto Marangoni för examensprojekt inom accessoardesign 2

Istituto Marangoni Florens har glädjen att meddela sitt partnerskap med Louis Vuitton för den första upplagan av Louis Vuitton Accessories Design Graduates Initiative. Syftet med tävlingen är att ta fram framtida accessoardesigners och erbjuder en unik möjlighet för de fem bästa talangerna – en chans att arbeta med Louis Vuittons lädervaru- och accessoarteam. 

Istituto Marangoni Florens är den enda skolan i Istituto Marangoni-gruppen som deltar i detta exklusiva initiativ med tanke på dess närhet till världen av accessoarer och lädervaror. Skolan erbjuder särskilda treåriga och masterprogram som endast finns tillgängliga vid skolan i Florens.

Initiativet syftar till att uppmärksamma kreativitet, känsla och talang hos den nya generationens modeskapare. Louis Vuitton letar efter unga talanger med visionära idéer inom design, hantverk och hållbarhet, vilket är helt i linje med Istituto Marangoni Florens värderingar, som kombinerar traditionella färdigheter med innovativa tekniker.

För att sparka igång detta fantastiska projekt träffade Baron Osuna, LVADGI & Special Projects Manager på Louis Vuitton, studenter från mastersutbildningen i Luxury Accessories Design & Management och studenter ifrån sista året på Fashion Design & Accessories kandidatutbildningen på Istituto Marangoni Florens.

Tävlingsdeltagarna fick möjlighet att presentera sina idéer för Louis Vuitton-teamet och få värdefull feedback från dem. Den slutliga urvalsprocessen kommer att utvärdera deras arbete utifrån en detaljerad lista över prestationer, inklusive deras kreativa process, produktdesign, teckningsförmåga, kunskap om mode och lyx, konsekvens, förståelse för varumärket Louis Vuitton samt skicklighet i muntlig, skriftlig och visuell kommunikation.

Urvalet av sökande kommer att fortsätta fram till mars,och finalisterna kommer att bjudas in till Paris i april för att träffa juryn bestående av representanter från Louis Vuitton och presentera sina projekt.

Vi önskar studenterna lycka till!