Första Made in NABA plagget är skapat i samarbete med Shima Seiki Italia 2

NABA presenterar det första Made in NABA plagget: en eko-kashmirtröja som skapats av Marta Reparaz Lipperheide, som studerar kandidatutbildningen i modedesign. Producerad på NABAs campus i samarbete med Shima Seiki Italia, ett företag som är ledande inom tillverkning och försäljning av elektroniska maskiner för plattstickning.

Projektet är resultatet av en tävling som riktades till studenterna som går tredje året på kandidatutbildningen i modedesign på campus i Milano och Rom samt till studenterna på mastersutbildningen i modedesign och textildesign i Milano. Målet var att ge liv åt en kvalitetsprodukt som skulle kunna representera känslan av att tillhöra NABA:s gemenskap och värderingarna inom området för modedesign när det gäller hållbart och innovativt designtänkande, samtidigt som man bibehåller en hög grad av sofistikering och unikhet.

Marta Reparaz Lipperheides design, som valts ut av en jury bestående av NABA-föreläsare, Shima Seiki-representanter och yrkesverksamma, är inspirerad av de senaste Ivy League-stiltrenderna, som kännetecknas av ljusa färger och könslös passform.

Synergin mellan NABA:s kreativitet, Shima Seikis tekniska tillvägagångssätt och Filati Naturalis hållbarhet gjorde att det första Made in NABA plagget skapades för att produceras i en begränsad upplaga och doneras som en gåva till ett urval alumner som delar akademins värderingar och representerar dem genom sin yrkesbana.