Våra masterprogram vänder sig till sökande som har en examen på grundnivå och/eller yrkeserfarenhet inom modedesign. De är också öppna för kandidater med en bakgrund inom andra discipliner, om de motiveras av ett gediget intresse för programmets ämnen och en stark portfölj

Domus Academy’s Fashion School grundades av den framstående modeskaparen Gianfranco Ferré och undervisar i modedesign i Milano, branschens epicentrum. Under dina workshops och din praktik får du chansen att samarbeta i projekt med de främsta modemärkena, studiorna och företagen.

Kontakta oss

Modedesign 2

Fashion design

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet i modedesign kombinerar modestudier med intensiv studiopraktik. Du kommer att förfina din egen kreativa vision samtidigt som du möter utmaningen att designa nya kläder och accessoarer för befintliga modemärken.

I dina projekt kommer du att kombinera konceptualisering med textilmanipulering, prototyptillverkning av plagg, varumärkesbyggande och bildbaserat berättande. Du kommer att utveckla en sofistikerad förståelse för modeindustrin och förbereda dig för en spännande karriär inom den.

Karriärmöjligheter: modedesigner, designer av accessoarer, textildesigner, konsult för varumärkesbyggande, entreprenör inom modebranschen, modejournalist, trendforskare, produktutvecklare, merchandiser.

 

Modedesign 3

Fashion Management

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Master i Fashion Management kombinerar studiet av mode, med fördjupade studier av dess ledningsaspekt.

Du kommer att lära dig att svara på förändrade konsumenttrender, skapa varumärkeskännedom om en modelinje och hantera en modekollektion från idé till produktion och distribution. Du kommer att arbeta med projekt relaterade till produktutveckling, merchandising, reklam och modeköp.

Karriärmöjligheter: modevarumärkeschef, modeinköpare, modeförsäljare, produktchef, varumärkesstrateg, evenemangsansvarig, försörjningskedjeansvarig, konsult inom marknadsföring/offentliga relationer, entreprenör inom modebranschen.

 

Modedesign 4

Fashion Styling & Visual Merchandising

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet i Fashion Styling & Visual Merchandising kombinerar rollerna som visual merchandiser och modestylist för att skapa en ny yrkesprofil: den visuella varumärkeskommunikatören inom modebranschen, vars räckvidd omfattar lookbooks, reklamkampanjer, redaktionella artiklar, webbplatser, sociala medier och multisensoriska butikskoncept.

Du kommer att lära dig hur man förmedlar varumärkesvärdena och identiteten hos en modekollektion genom kraftfull bildbaserad storytelling och visuella marknadsföringsstrategier för skyltning i skyltfönster och i butik.

Karriärmöjligheter: visuell kommunikation av modevarumärken, modestylist, visual merchandiser, utställningsdesigner, arrangör av modevisning, strateger för varumärke och kommunikation, entreprenör, assistent för kändisar.
Behöver du vägledning?

Studenterna kan ansöka till det akademiska masterprogrammet, som ackrediteras av det italienska utbildningsministeriet, eller till masterprogrammet med en internationell brittisk validering.