Fashion design

Programmet är workshopbaserat med stöd av seminarier, föreläsningar, handledning och fältarbete. Yrkesverksamma inom branschen, programledaren och projektledare kommer att vägleda dig genom individuell coachning och mentorskap. Kombinationen av ackrediterade kurser och verkliga professionella projekt ger studenterna möjlighet att bygga på sin akademiska grund och samtidigt få värdefull arbetslivserfarenhet som är direkt tillämplig på deras framtida karriärer.

Den här utbildningen kan läsas som en magister på 11 månader, eller som en dubbel magister på 14 månader.

Magisterprogrammet i modedesign kombinerar modestudier med intensiv studiopraktik. Du kommer att förfina din egen kreativa vision när du möter utmaningen att designa nya kläder och accessoarer för befintliga modevarumärken.

Dina projekt kommer att kombinera konceptualisering med textilmanipulation, prototyper av plagg, branding och bildbaserad storytelling. Du kommer att utveckla en sofistikerad förståelse för modebranschen och förbereda dig för en spännande karriär inom den.

Fokus

  • Utveckla din kreativa vision
  • Hantera nya material och idéer
  • Designa kläder och accessoarer för etablerade varumärken

Karriärmöjligheter: modedesigner, designer av accessoarer, textildesigner, konsult för varumärkesbyggande, entreprenör inom modebranschen, modejournalist, trendforskare, produktutvecklare, merchandiser.

Kontakta oss för mer info