NABA i samarbete med Centri Porsche di Milano 2

NABA:s samarbete med Centri Porsche di Milano, ett samarbete som syftar till att skapa nya synvinklar på framtiden, startade ett projekt som involverar studenterna på kandidatutbildningen Film och animation. De skulle skapa fyra videor baserade på uppdraget ”Porsche goes electric”.

Under de senaste månaderna bjöd samarbetspartnern in studenterna att skapa en serie audiovisuella verk för en digital kampanj som riktade sig till sociala medier och som utformades i syftet att främja Porsches elektriska mobilitetssystem.

Studenterna Matteo Boscolo, Matteo Carnio, Daniele Caruso, Gaetano Cauchi, Carlotta Contini, Elisa Galbusera, valdes ut och fyra korta videor producerades: ”Autonomia”, ”Performance”, ”Ricarica Pubblica” och ”Ricarica Privata” som ska visades på Centri Porsche di Milanos sociala medier under september månad.

De fyra videorna har en stark ironisk tonalitet. I varje video ser vi två män: den första är en ”skeptiker”, den andra är en Porsche-anställd, vars uppgift är att lugna honom i fråga om alla hans fördomar om e-mobilitet, för att på så sätt främja och motivera kommunikationen av specifika och tekniska uppgifter.

Videorna skapades under tillsyn av Piero Bagolini, NABA-föreläsare, för kreativiteten, av föreläsare Elisa Rho för pre-produktionen och av Annachiara Tagliaferri och Federico Di Liddo (Sidereus) för produktion och efterproduktion. Projektet utvecklades under ledning av Vincenzo Cuccia, ledare för området Film och Animation, och Stefania Carbonara, akademisk assistent för mediedesign.

Se alla videor på NABA:s YouTube-kanal.