NABA i samarbete med Alessi 2

NABA har haft ett samarbete med Alessi, en historisk italiensk designbyrå. Resultatet av samarbetet är ”Gentle is” som skapades av studenterna på tredje året av kandidatutbildningen i design och modedesign. De uppmanades att utveckla projekt som kretsar kring temat vänlighet på ett okonventionellt sätt. Studenterna på NABA:s kandidatutbildning i film och animation har filmat samarbetet.

Studenternas förslag utformades under uppsikt av föreläsarna Lorenza Branzi och Cecilia Dosi samt Nicoletta Morozzi, NABA:s rådgivare i modedesign. Projektet syfte var att utforska vänlighet som ett tema, då vänlighet är en del av mänskligt beteende och för att ge det en chans att ta form och förmedla sitt budskap genom fysiska föremål.

Grattis till Sofia Biondi, Silvia La Monica och Lucrezia Venturelli, studenter vid NABA:s kandidatutbildning i design, vars projekt ”SLS 50′”, en uppsättning köksföremål som kännetecknas av små fel och brister och som är en del av en estetik som betraktar det ”ofullkomliga”, tilldelades juryns pris i 2021 års upplaga av NABA Design Award, det årliga evenemanget för att fira de bästa projekten från akademins designområde.