NABA deltar i She Moves Us, workshop av PUMA och AC Milan 2

Den 10 september deltog studenterna på Modedesign i She Moves Us, en workshop som arrangerades av PUMA och AC Milan i samband med Milano Design Week.

She Moves Us, som anordnades med stöd av nss factory, involverade studenterna på kandidatutbildningen modedesign; Giorgia Arcoria, Giulia Azzurro, Arianna Barchetti, Elisa Bortoluzzi, Giada Vanni och studenterna på masterutbildningen i mode- och textildesign Chiara Amico, Bartu Basoglu, Giulia Brizzolari, Silvia Cannarella, Carlotta Civolani, Arianna Gaudosio, Claudia Maria Ialacci.

Under tillsyn av skaparen Joelle Pomioli fick studenterna i uppdrag att omarbeta den innovativa designen av Milans hemmatröja och förvandla den till ett föremål för stadion, t.ex. en väska, en halsduk eller ett kuddfodral, som kan anpassas efter deras kreativitet.

Workshopen ägde rum på torget utanför klubbens moderna huvudbyggnad Casa Milan och AC Milan-fotbollsspelare deltog, liksom personer från fotbollslagets historia som Daniele Massaro, Franco Baresi och Paolo Maldini.

Alla projekt som deltagarna skapade kommer att tilldelas ett pris av juryn (som utses av Nicole McLaughlin), ett pris som nss sports kommer att tilldela genom en social battle som kommer att äga rum på deras Instagram-profil, och ett specialpris som delas ut av AC Milan. Klubben kommer också att erbjuda en praktikplats i företaget, på marknadsavdelningen, till en student vars skapelse kommer att utmärka sig särskilt för sin originalitet och omtolkning av varumärket Milan.