Management av parfym och kosmetika

Fragrances & Cosmetics Management

Studera management av parfym och kosmetika i Paris

Detta treåriga heltidsprogram ger omfattande kunskaper om livscykeln för parfym- och kosmetikaprodukter inom lyxsegmentet, med värdefulla insikter i produktutveckling, storytelling och branschspecifika strategier för varumärkeshantering.

Studieplanen kombinerar teori och praktisk praktik för att främja interaktion mellan alla som är involverade i att skapa och marknadsföra dofter och skönhetsprodukter, inklusive hudvård och smink.

Studenterna kommer att utforska kritiska frågor som rör planering, utveckling, produktion, distribution, inköp, varumärkesbyggande och marknadsföring av dofter och kosmetika med fokus på licensiering. De kommer att lära sig att kombinera kreativitet, teknisk expertis och strategiskt tänkande för att omvandla kreativa idéer till framgångsrika produkter.

Fokus

  • Varumärkesstrategier för skönhetsprodukter inom lyxsegmentet
  • Forskningsmetoder och trendanalys
  • Förpackningsdesign
  • Tekniker och erfarenheter för träning av luktsinnet och näsan.
  • Ekonomi och marknadsföringsstrategier
Vill du veta mer?

Management av parfym och kosmetika 1

Med särskilda inlärningsmoduler om varumärkesstrategier, design av doftprodukter, parfym- och kosmetikahistoria, doftutbildningsteknik samt produktions- och kommunikationsprocesser, sociologi, antropologi och psykologi får deltagarna en unik möjlighet att bygga upp en omfattande kompetens för att hantera varje aspekt av produkt- och varumärkesutveckling.

Studenterna kommer att lära sig hur man anpassar kommunikations-, marknadsförings- och reklamtekniker för att nå försäljningsmålen och tillämpa nyckelstrategier för parfym- och skönhetsföretag.

Programmet kommer också att ge en översikt över aktuella frågor som påverkar branschen, bland annat hållbarhet, integration och digital omvandling, vilket leder till en djup förståelse för kosmetiska produkters sociala och miljömässiga påverkan för att främja ett hållbart tillvägagångssätt. Erfarna chefer kommer att vara mentorer för deltagarna så att de kan förvärva problemlösningsförmåga genom fallbaserat lärande.

Karriär: varumärkeschefer, produktchefer, marknadsföringschef för handel, kommunikationsansvarig

Kontakt