Den internationella huvudstaden för konst, mode och design

Genom att studera i Milano kan studenterna bekanta sig med och uppleva de viktigaste konstnärerna och formgivarna som har sina yrkesverksamheter, utställningslokaler och ateljéer här.

Under sina studier kan studenterna dra nytta av de möjligheter som erbjuds av en stad som är rik på konstnärliga och kulturella evenemang som anordnas av internationellt kända institutioner som NABA samarbetar med, till exempel Teatro alla Scala, Triennale Milano och National Chamber of Italian Fashion.

NABAs campus i Milano ligger nära Navigli, ett av stadens livligaste områden, och ligger i ett historiskt arkitektoniskt komplex som består av 13 byggnader fördelade på cirka 17 000 kvadratmeter, inklusive studie- och lounge-områden för studenter, specialiserade ateljéer, ett bibliotek, ett grönområde och en cafeteria.

  • Designateljéer
  • Ateljéer för modedesign
  • Ateljéer för medieformgivning
  • Ateljéer för visuell konst

Milano 2

Biblioteket

Biblioteket är en viktig resurs för både studenter och lärare. Biblioteket stöder lärande, undervisning och forskning genom att tillhandahålla böcker, filmer, avhandlingar, rapporter och online-resurser.

Biblioteket har ett läsrum för studier och flera iMac-datorer som är tillgängliga för studenterna. Bibliotekets katalog omfattar cirka 14 000 volymer, över 50 prenumerationer på specialiserade tidskrifter, mer än 500 dvd- och mer än 300 e-böcker; artiklarna kan konsulteras i biblioteket eller tas ut på lån.

I biblioteket finns också ett materialbibliotek med mer än 100 materialprover som valts ut utifrån behoven i NABA:s kurser och som kan upplevas på plats.

Studenterna kan också få tillgång till mer än 10 bland de bästa onlinedatabaserna, t.ex: Material Connexion, EBSCO, Vogue Archive, WWD Women’s Wear Daily, Berg Fashion Library, BOF – The Business of Fashion, Perfomance Design Archive, Taylor & Francis.

Milano 3