Den italienska kulturens och filmens huvudstad

Rom är en livlig och pulserande stad som erbjuder studenterna många kulturella stimulanser, framför allt tack vare evenemang av internationell betydelse som David di Donatello och Festa del Cinema, som bekräftar Roms roll som huvudstad för den italienska filmindustrin, hemvist för Cinecittà och några av Italiens viktigaste film- och tv-studior, samt en extraordinär utomhuskuliss som används av stora regissörer från hela världen.

NABAs nya campus i Rom ligger i två historiska byggnader från början av 1900-talet i Ostiense-distriktet, ett före detta industriområde mellan järnvägsstationen och Tibern, där det konstnärliga och kulturella arvet idag möter den samtida kulturen och har blivit en av de mest kreativa och unga platserna i staden.

Campuset omfattar en yta på cirka 3 500 kvm med specialiserade laboratorier, ett bibliotek, studie- och sällskapsutrymmen.

  • Ateljéer för modedesign
  • Ateljéer för mediedesign
  • Ateljéer för visuell konst

Rom 2

Biblioteket

Biblioteket är en viktig resurs för både studenter och lärare. Biblioteket stöder lärande, undervisning och forskning genom att tillhandahålla böcker, filmer, avhandlingar, rapporter och online-resurser.

Biblioteket har också ett läsrum för studier och flera iMac-datorer som är tillgängliga för studenterna. Katalogen omfattar cirka 500 volymer, prenumerationer på specialiserade tidskrifter, mer än 100 dvd- och mer än 300 e-böcker; artiklarna kan konsulteras i biblioteket eller tas ut på lån.

Studenterna har också tillgång till mer än 10 av de bästa databaserna på nätet, t.ex: Material Connexion, EBSCO, Vogue Archive, WWD Women’s Wear Daily, Berg Fashion Library, BOF – The Business of Fashion, Perfomance Design Archive, Taylor & Francis.

Rom 3