Våra masterprogram vänder sig till sökande som har en examen på grundnivå och/eller yrkeserfarenhet och som vill ta sin karriär till nästa nivå

Experience design är en metod för att utforma produkter, tjänster, appar och annat med fokus på att skapa en positiv användarupplevelse.

På Domus Academy får du lära dig hur du kan kombinera teknik med vision, kultur och varumärke när du utformar nya, intuitiva gränssnitt. Du kan få din masterexamen i Service Design, Visual Brand Design, or Interaction Design.

Kontakta oss

 

Grafisk design & kommunikation 2

Interaction Design

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Interaktiv design handlar om att skapa en produkt, tjänst eller plats som människor interagerar med genom ett intuitivt visuellt och haptiskt (taktilt) gränssnitt.
I masterprogrammet i interaktionsdesign lär du dig att definiera problem och lösningar inom området interaktion och användarupplevelse.

När du skapar berikade upplevelser genom innovativ teknik kommer du att uppmuntras att omvandla dina ursprungliga designvisioner till marknadsmöjligheter.

Karriärmöjligheter: interaktionsdesigner, designer för användarupplevelser, designer för användargränssnitt, visuell formgivare, digital strateg, designansvarig.

 

Grafisk design & kommunikation 3

Service Design

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

I masterprogrammet i tjänstedesign lär du dig nya färdigheter inom storytelling, prototypframställning, problemlösning och affärsdesign som du kan använda för att utveckla intuitiva och relevanta tjänsteidéer.

Genom att observera användare kommer du att upptäcka ouppfyllda kundbehov och utveckla fysiska och virtuella system för tjänsteupplevelser, i nära kontakt med yrkesverksamma från organisationer inom den privata och offentliga sektorn.

Karriärmöjligheter: service designer, designer för användarupplevelser, designer för användarinteraktion, designstrateg, interaktionsdesigner, kodare.

 

Grafisk design & kommunikation 4

Visual Brand Design

Dubbel Master, 11 eller 14 månader. Milano. Språk: engelska.

Masterprogrammet i visuell varumärkesdesign syftar till att utbilda effektiva, dynamiska och mångsidiga visuella varumärkesdesigners och varumärkeschefer som är öppna för visionära innovationer.

Du kommer att lära dig att identifiera ett företags kärnfilosofi, odla en djup förståelse för dess produkter och tjänster och utforma innovativa sätt att kommunicera företagets varumärkesvärden och berättelse till kunderna genom fysiska, digitala och sociala medier.

Karriärmöjligheter: visuell varumärkesdesigner, varumärkesansvarig, strateger för varumärket, grafisk formgivare, designer för användargränssnitt, produktstrateg.
Kontakta oss för vägledning

Studenterna kan ansöka till det akademiska masterprogrammet, som ackrediteras av det italienska utbildningsministeriet, eller till masterprogrammet med en internationell brittisk validering.