Är du intresserad av speldesign, animation, film och multimedia? Besök vår dedikerade webbsida:

Spelstudier.se

Det kommande decenniet kommer att kännetecknas av en allt kraftfullare, intensiv, utbredd och specialiserad teknik, som kommer att vara nödvändig och närvarande i skapande yrken

Syftet med Media och ny teknik är att öppna en dialog mellan studenter och yrkesverksamma inom följande områden: regi, manusförfattande, fotoregi, teori om konst och medier, speldesign och spelutveckling, 2D- och 3D-animation och modellering, karaktärsdesign, ljudredigering och ljuddesign, VFX, kreativ teknik, interaktion och UX-design.

 

Skolans labb är kärnan i detta område. Mötesplatsen för studenter, lärare och de mest avancerade mediebaserade metoderna och den kreativa tekniken för skapandet av komplexa och moderna projekt. Dessa projekt riktar sig till kultur- och företagsvärlden, för toppmodern yrkesutveckling som kan hjälpa studenterna in på arbetsmarknaden.

Media och ny teknik 2

Film & Animation

Kandidatutbildning, 3 år, Milano & Rom. Språk: engelska.

Kandidatutbildningen ger studenterna verktygen för att tolka och delta i den komplexa verkligheten för samtida medier. Den fokuserar på de viktigaste aspekterna/huvudfrågorna inom audiovisuell produktion, i den alltmer hybrida miljön med film, videospel och animation, och utforskar språk, historia, skrivande, tekniker för inspelning, redigering och efterproduktion, 2D- och 3D-animationer, fotografering, ljuddesign, speldesign och interaktiva multimedieinstallationer.

Under kandidatutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att skaffa sig färdigheter inom följande områden:

 • utformning av audiovisuella produktioner för film och webb
 • digital animation och utformning av videospel
 • utformning och utveckling av interaktiva och transmediala projekt.
Karriärmöjligheter: Screenwriter, Director, Media designer, Producer, Editor, Director of photography, 2D animator, Character designer, speldesigner, Game producer, Animation artist.

Studera 1 år på NABA – Certifikat i Film och Animation

NABA:s 1:års program riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABA:s campus i Milano eller Rom tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen i film och animation, och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?

Studera Kreativ teknik, videospel, dataspel, 3d-miljöer, Bachelor of Arts, 3 år, Milano, NABA

Speldesign & kreativ teknik

Creative Technologies
Ettårsprogram, kandidatutbildning 3 år, Milano, språk: engelska

Programmet utforskar CGI-världen och syftar till att utveckla yrkesverksamma personer inom områdena Spel, VFX och 3D. Under hela programmet arbetar studenterna med de mest innovativa digitala teknikerna: från virtuell produktion för att utveckla VFX i realtid, till karaktärsdesign och animation med hjälp av motion capture-system

Kandidatprogrammet kännetecknas av en stark koppling till designarbete och workshops där man fördjupar sig i nutidens multimedia och digitala produktioner. Stor uppmärksamhet ägnas åt VR, MX och experiment med virtuell design.

Under kandidatutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att:

 • Producera visuella effekter.
 • Skapa 3D-figurer och -miljöer.
 • Utforma videospel.
 • Använda innovativa tekniker och teknologier (Mocap, AI, virtuell produktion)
Karriärmöjligheter: Creative technologist, Technical artist, VFX artist, Compositor, Colourist, 3D artist, Character designer, CGI animator, Game developer

Studera 1 år på NABA – Certifikat i spelutveckling & kreativ teknik

NABA:s 1:års program riktar sig till internationella studenter som vill tillbringa ett år på NABA:s campus i Milano eller Rom tillsammans med studenter från hela världen. Du läser första året på kandidatutbildningen i kreativ teknik, och får vid avslutade kurser ett certifikat ifrån NABA.

Vill du veta mer om att studera 1 år på NABA?

Media och ny teknik 3

Kreativ mediaproduktion

Creative media production
Master, 2 år, Milano, språk: engelska.

Master of Arts i Creative Media Production utforskar komplexiteten i en värld som hanteras och tolkas av analoga och digitala verktyg, så som videokameror och mikrofoner samt stora datamängder och maskininlärning. Genom kreativa uttryck i experimentella medier och ny teknik. Lägger programmet grunden för att hitta innovativa konstnärliga och uttrycksfulla sätt att återskapa verkligheten i audiovisuella produktioner. Genom användning av till exempel dokumentärfilm, kreativ kodning och X-reality.

Under mastersutbildningen kommer studenterna att få möjlighet att:

 • Identifiera den nya teknikens språk och förstå hur man bäst tillämpar den.
 • Förstå den nya teknikens kreativa processer och hantera komplexa projekt där teknik och kreativitet ger bränsle åt varandra.
 • Att genomföra kreativa förslag på olika medier
Karriärmöjligheter: Technical and concept artist, Creative coder, Interaction designer, Creative technologist, AI expert, Creative producer, Interactive storyteller, VR and MR expert, Game designer, Film documentary director, scriptwriter, cinematographer
Kontakta oss för vägledning

Media och ny teknik 4

Manus för serier

Screenwriting for series
Master, 1 år, Rom, språk: engelska

Denna masterutbildning är ett intensivt program som blandar teorier, metoder och designövningar. Genom att utveckla kunskaper i hur man analyserar kulturer och tyder nutidens språk, syftar denna master till att utbilda professionella personer inom området audiovisuella manusförfattare. Studenterna kommer ha förmågan att fånga upp teman och berättelser i en värld i ständig utveckling för att utveckla film- eller serieprojekt av nationell och internationell relevans.

Under denna mastersutbildning kommer studenterna ha möjlighet att:

 • Förstå, tyda och sammanställa olika ämnen och sammanhang och översätta dem till audiovisuella berättelser.
 • Kritiskt analysera skrivandet i nationella och internationella produktioner för att utforma manus till serier.
 • Arbeta självständigt med manusskrivande och leda grupparbete i skrivarrummet för att genomföra projekt som följer professionella standarder.
Karriärmöjligheter: Screenwriter, Story editor, Script consultant, Showrunner, Creative producer, Producer, Head of development
Jag vill veta mer