NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, grundades 1980 och är Italiens största privata konstakademi med campus i Milano och Rom. Sedan 1981 är NABA juridiskt erkänd av systemet för högre utbildning i konst och musik (AFAM, Alta Formazione Artistica e Musicale), som regleras av ministeriet för universitet och forskning (MUR).

NABA:s värderingar

NABA grundades i syfte att utmana den traditionella akademiska världens stelhet och införa nya visioner och experiment. Det är en akademi som utvecklas genom att blicka in i framtiden för att uppfatta tecken på förändring och välkomna mångfalden i den samtida världen.

NABA är inte bara en utbildningsplats som vägleder studenterna att skapa sin yrkesidentitet och sitt personliga uttryck. Det är också en plats för produktion, som ger studenterna möjlighet att experimentera med en mångfald av erfarenheter och på så sätt förvärva självständighet inom design, vilket ger dem möjlighet att medvetet positionera sig inom designscenen och det internationella yrkesmässiga systemet.

Komplexa projekt, på olika språk som bygger på kulturella referensområden, genererar nytt och innovativt innehåll tack vare konstnärlig produktion och tillämpning på företagens produktionssektorer.

Undervisningsmetoden är tvärvetenskaplig och resultatet av en sann kallelse för forskning och förbindelser med den konstnärliga och professionella kontexten. Ett samarbetsnätverk av institutioner och partner som underlättar utbyte, tillväxt och berikning av kunskap utanför akademins gränser inom mode, design, visuell konst, media och ny teknik, grafik och kommunikation.

NABA har genom åren mottagit mängder av priser och utmärkelser, samt ackrediteringar och internationellt erkännande. Länk till skolans internationella webbsida: naba.it

Designstudier.se

Designstudier.se är auktoriserade representanter för NABA i Sverige, och har lång erfarenhet av dedikerad och professionell studievägledning både i Sverige och globalt.

Våra erfarna studievägledare hjälper dig med kurser, program och allt praktiskt,  samt ger dig stöd hela vägen ner till Italien. Tveka inte att höra av dig med frågor och funderingar!

Maila oss: [email protected]