Designa kollektioner och skapa en individuell stil

1 år. Milano, Florens & Paris

Programmet ger en grundlig kunskap om de tekniska och teoretiska koncepten inom mode och uppfyller behoven hos de som har begränsad tid till sitt förfogande, eller för deltagare som har liten eller ingen tidigare erfarenhet.

Denna intensivkurs i mode ger dig de viktigaste tekniska och teoretiska begreppen i samband med modedesign och modebranschen, och behandlar design av dam- och herrkläder samt accessoarer, och ger dig en introduktion till studier av material och tyger samt forskning som tillämpas på den individuella designprocessen. Från teckningstekniker för fri hand och grunderna i klädtillverkning går deltagarna snabbt vidare till mer tekniska aspekter av modedesign, t.ex. tyganalys, plaggets struktur och en introduktion till tillverkning och produktion.

 

Upptäck kursen

Deltagarna lär sig att analysera design och stil för att framgångsrikt och självständigt genomföra individuell kreativ forskning, vilket är nyckeln till att utveckla innovativa förslag, samt att hantera marknadens influenser och behov, eller krav från en kundbeskrivning eller varumärkesimage.

Dagens modeskapare är också kreativitetsforskare som ständigt söker inspiration till nya designidéer. Vid sidan av illustrationsfärdigheter studerar deltagarna nya trender och undersöker och analyserar den samtida modebranschen samtidigt som de reflekterar över personliga erfarenheter, kultur, konst och design som inspirationskällor.

Deltagarna i intensivkursen i modedesign uppmuntras att utveckla sitt eget individuella ”visuella språk” och uttrycka sin stil genom professionella presentationsmetoder och genom en slutlig portfölj med design, där grundläggande tekniker för grafisk design ingår i den visuella kommunikationen, som är grundläggande på dagens mode- och lyxmarknader.

De viktigaste begreppen i marknadsundersökningar stöder skapandet av originella idéer i olika sammanhang och kulturer, medan färdigheter i trendanalys och prognoser visar hur man kan ligga steget före nya rörelser och influenser inom modebranschen. Med viktiga färdigheter i modedesign är deltagarna redo att gå vidare inom modedesign- och lyxindustrin.

Inriktning

  • Modeillustrationer och design av kollektioner
  • Klippning och konstruktion
  • Kunskap om tyg
  • Kommunikationsförmåga
  • Trender inom modebranschen
  • Analys av kollektioner och varumärken
  • Forskningsmetoder
  • Presentation av en designportfölj

Möjliga karriärvägar

Modedesigner, textildesigner, modeillustratör, färglärare för mode, mönstermakare, modekonsult
Kontakta oss

Kombinerade program

Ettåriga kurser + masterexamen (ma)** – masterkurser*** – cycles de spécialisation** För studenter som väljer kombinerade program kommer 5 000 euro att dras av från terminsavgiften för masterprogrammet, på grundval av det didaktiska utbudet och priserna för 2021-22. Detta på villkor att studenten betalar in anmälningsavgiften senast:

30 april 2022 för dem som anmälde sig till intensivkursen i oktober 2021;
den 14 juni 2022 för dem som anmälde sig till intensivkursen i februari 2022.

Efter dessa perioder kommer inget avdrag att göras på inskrivningsavgiften. För ytterligare information kontakta antagningskontoret vid Milano Fashion School [email protected] eller vid Firenze School [email protected] eller vid Paris School [email protected] *För att få tillträde till de kombinerade programmen krävs att man har en universitetsexamen och att man erhåller det ettåriga kursintyget, beroende på läsår och efter godkännande av antagningskommittén i slutet av den ettåriga kursen. ** Deltagare som framgångsrikt avslutar de engelskspråkiga programmen i Paris och London kommer att få en masterexamen från Manchester Metropolitan University-UK. Deltagarna erhåller 180 poäng när de har slutfört magisterkursen med godkänt resultat. Alla sökande bör uppfylla särskilda behörighetskrav (se www2.mmu.ac.uk/international/ för internationella motsvarigheter); för ytterligare information tveka inte att kontakta informationskontoret vid den valda skolan. *** Studenter som framgångsrikt avslutar de program som ges i Milano och Firenze kommer att tilldelas ett intyg från Istituto Marangoni.

Alumni Topplacering

 

Behöver du vägledning?